تعیین تجربی ضریب انتقال حرارت و ضخامت فیلم در فرآیند تغلیظ آب سیب توسط تبخیر کننده با فیلم ریزان

نویسندگان

چکیده

وجود ویتامین ها، پروتئین ها و مواد آلی دیگر سبب گردیده که تبخیر آب سیب فرآیند کامل حساس بوده و به همین دلیل این عمل باید در تجهیزاتی صورت گیرد که حداکثر راندمان در انتقال حرارت و حداقل زمان اقامت را داشته باشند. در این تحقیق، آب سیب بدست آمده از منطقه ارومیه، در یک تبخیر نیمه صنعتی با فیلم ریزان تغلیظ شده و غلظت آن به BX ˚40 رسیده و همچنین تغییرات عدد ناسلت فیلم مایع و ضخامت آن بر حسب عدد رینولدز مورد بررسی قرار گرفته است. با توجه به نتایح می توان دید که جریان فیلم مایع در محدوده جریان مغشوش قرار دارد. مقایسه نتایج بدست آمده در تبخیر آب سیب با نتایج تحقیقات قبلی نشان می دهد که عدد ناسلت فیلم مایع در این فرآیند مطابق با عدد ناسلت بدست آمده توسط چان- سبان، گارین- کیلی بوده و کاملا نزدیک به نتایج پیش بینی شده توسط ماداور- المصری است. در عین اینکه، ضخامت فیلم مایع کمتر از ضخامت پیش بینی شده توسط بروئر، فیند و تاکاهاما است. براین اساس می توان گفت که ضریب انتقال حرارت فیلم مایع در تبخیر آب سیب بیشتراز ضریب انتقال فیلم مابع در تبخیر آب معمولی است.