در این مقاله ارتعاشات عرضی تیر اویلر- برنولی با وجود قید اصطکاک خشک ضعیف در شرایط تکیهگاهی مورد بررسی قرار گرفته است. با توجه به اینکه نیروی اصطکاک در شرایط مرزی به عنوان یک عامل غیرخطی نقش ایفا کرده و باعث غیرخطی شدن پاسخ میشود، فرکانسهای طبیعی نیز برخلاف سیستمهای خطی دچار تغییر شده و تابعی از نیروی اصطکاک میشود که خود نیروی اصطکاک در تکیهگاهها نیز تابعی از پارامترهای دیگر است. محاسبه فرکانسهای تیر و مدلسازی مناسب این شرایط مرزی همواره مورد علاقه پژوهشگران و محققان بوده است. در پژوهش حاضر با مدلسازی نیروی اصطکاک با استفاده از مدل غیرخطی الاستیک- پلاستیک والانیس و مدل کلاسیک اصطکاک کولمب نیروی اصطکاک در تکیهگاهها مورد بررسی قرار گرفته است. برای حل مسئله از روش شکل مودهای فرضی استفاده شده و معادلات به دست آمده با استفاده از روش عددی رانج-کوتا مرتبه 4 حل شده و این دو مدل با هم مقایسه شدهاند. برای اعتبارسنجی نتایج از آزمایش مودال استفاده شده است. در نهایت با استخراج پارامترهای مدل والانیس نشان داده شده که این مدل، انطباق خوبی با نتایج آزمایش دارد. با توجه به ضعیف بودن نیروی اصطکاک موجود در بستر، اثر نرمشوندگی در نمودارهای پاسخ فرکانس مشاهده شده است.
کاویانپور, مبین, & دهقانی فیروزآبادی, روحالله. (1393). مدلسازی ارتعاشات تیر با وجود اصطکاک ضعیف در دو نقطه تماسی و اعتبارسنجی با نتایج آزمایش مودال. مکانیک هوافضا, 10(1), -.
MLA
مبین کاویانپور; روحالله دهقانی فیروزآبادی. "مدلسازی ارتعاشات تیر با وجود اصطکاک ضعیف در دو نقطه تماسی و اعتبارسنجی با نتایج آزمایش مودال", مکانیک هوافضا, 10, 1, 1393, -.
HARVARD
کاویانپور, مبین, دهقانی فیروزآبادی, روحالله. (1393). 'مدلسازی ارتعاشات تیر با وجود اصطکاک ضعیف در دو نقطه تماسی و اعتبارسنجی با نتایج آزمایش مودال', مکانیک هوافضا, 10(1), pp. -.
VANCOUVER
کاویانپور, مبین, دهقانی فیروزآبادی, روحالله. مدلسازی ارتعاشات تیر با وجود اصطکاک ضعیف در دو نقطه تماسی و اعتبارسنجی با نتایج آزمایش مودال. مکانیک هوافضا, 1393; 10(1): -.